Sleuven en Dozen

Als eerste kunt u hieronder lezen over onze antwoorden op een aantal relevante vragen. Vervolgens komen specifiekere diensten aan bod.

WELKE SLEUF- EN DOOSWERKZAAMHEDEN VERZORGEN WIJ?

Hierbij gebruiken wij een woonhuis als voorbeeld. Wij kunnen voor u: 

 • Gaten boren en sleuven zagen voor het doorvoeren van allerlei (elektrische) bedrading, bijvoorbeeld voor uw nieuwe: 
  • Airco 
  • Verlichting 
  • Afzuiging 
  • TV of andere elektronica 
 • Gaten boren en sleuven zagen voor het aanbrengen van leidingwerk, bijvoorbeeld voor uw: 
  • Elektricien 
  • Loodgieter 

Voor het boren van spotjes in uw plafond verwijzen wij u graag naar de pagina over boren bij ‘op zijn kop boren’. 

 •  

WAT IS SLEUVEN EN DOZEN?

Sleuven en dozen is het maken van zaagsneden en kleine boringen in steen of beton voor een aantal functies. Denk hierbij aan het sleuven en dozen voor stopcontacten en stroomleidingen. Bij het sleuven maken wij gebruik van een speciaal soort zaagmachine met dubbele zaagbladen. Daardoor kunnen wij in één keer meteen een sleuf inzagen. Het boren met een dozenboor gebeurt met een speciaal soort boortje. Dit boortje is korter dan een normale boor en is specifiek bedoeld om ondiepe gaten van kleinere diameters te boren. Sleuven en dozen komt vaak samen voor in een werkzaamheid. Bij het boren van een gat voor een stopcontact zijn er meestal ook sleuven nodig die van (bestaande) stroomleidingen naar het nieuwe stopcontact leiden. Daarom worden deze twee handelingen zeer regelmatig als één werkzaamheid gezien en vermelden wij deze ook zo op onze site. 

Dit werk kan droog en nat worden uitgevoerd. Watergekoeld boren en zagen zorgt voor het vrijkomen van water. Echter, gebruiken wij daarbij altijd een waterstofzuiger om het water te beperken en kunnen wij de locatie afplakken en achteraf schoonmaken als u dat wenst. Zo wordt het vuil en eventuele waterschade beperkt. Op stofafzuiging sleuven en dozen is meestal voordelig voor de netheid waarmee de opdracht wordt uitgevoerd. Met een fijnstofzuiger wordt al het stof opgevangen, waardoor de werkplek netjes, relatief schoon en droog blijft. In de meeste steensoorten kan droog worden geboord en gezaagd. Bij aanwezigheid van hardere steensoorten werkt watergekoeld werken echter sneller, maar dit zou ook droog kunnen worden gedaan. Droog uitvoeren duurt dan meestal wel langer en zorgt voor een grotere slijtage. Hierover overleggen is de beste manier om tot de juiste oplossing te komen. Bel daarom gerust, stuur ons een bericht of vul onze offerteaanvraag in! 

Na het bespreken van de informatie die in de offerteaanvraag terug te vinden is, kunnen wij aan de slag! Dan is het tijd om bij u of een andere doorgegeven locatie langs te gaan. Wij streven er altijd naar om uw opdracht zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Niet alleen met het boren of zagen zelf, maar ook met de communicatie en de service die wij verlenen. 

WAAROM DOEN WIJ DIT?

Omdat wij voor u klaar willen staan. Wij genieten ervan om u zo goed mogelijk te helpen met het ‘probleem’ dat u heeft. Dan denken wij in oplossingen en proberen wij met u, door openlijk te communiceren, de juiste strategie te kiezen. Meedenken en behulpzaamheid staan hoog in het vaandel. Vervolgens doen wij ons uiterste best om de opdracht professioneel, net en nauwkeurig te laten slagen. In dit geval levert het u dan mooie nieuwe sleuven en kleine gaten op. Wellicht kunt u dan eindelijk die broodnodige stopcontacten gaan gebruiken of kunt u genieten van schitterende spotjes in uw oprit. Het is allemaal mogelijk, en wij doen het graag voor u. 

Neem vooral contact met ons op als u meer wilt weten!

Om u een indruk te geven...

AFHANKELIJK VAN AFGEBEELDE MEDIA.

Kijk ook eens op onze projecten-pagina!

AFHANKELIJK VAN GETOONDE MEDIA

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben op het gebied van onze sleuf- en dooswerkzaamheden!

Heeft u nog vragen? Met één klik op de contact button bieden wij u zes mogelijkheden om ons te bereiken! 

Bent u er al uit? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.