Zagen

Eerst volgen hieronder antwoorden op een aantal relevante vragen. Daarna kunt u meer te weten komen over specifiekere diensten.

WELKE ZAAGWERKZAAMHEDEN VERZORGEN WIJ?

Graag zagen wij voor u: 

 • Een vloerluik
 • Een trapsparing
 • Een deur- of raamsparing
 • Een wand in, voor demontage, een elektrabuis, tv kabel of aircoleiding
 • Een vloer in, voor demontage
 • Asfalt

Verder zijn wij actief in de: 

 • Infra(structuur) 
 • Weg- en waterbouw 
 • Woningbouw 
 • Nieuwbouw 
 • Renovatiebouw 
 • Burger en utiliteitsbouw 

WAT IS ZAGEN?

IMG-20180904-WA0002 (gecomp k)

Zagen is het maken van een zaagsnede in asfalt, steen of beton om ruimte voor allerlei mogelijkheden te creëren. Denk aan het inzagen van een muur voor een deur- of raamkozijn, elektrabuis of aircoleiding, het inzagen van de vloer voor een afvoer in de badkamer, voor een vloerluik of een trapgat. Wij werken met verschillende gereedschappen om te zagen, die over het algemeen bestaan uit een zaagmachine, waaraan een zaagblad kan worden bevestigd. Aan onze zaagbladen zitten, net als aan onze diamantboren, diamantsegmenten bevestigd. Dit geeft ons de mogelijkheid om voor u door zeer harde materialen te zagen, zoals (gewapend) beton. Ons arsenaal reikt van handzaagmachines, wandzaagmachines op rail tot aan zaagkarren. 

Voor de keuze tussen de verschillende machines is de maatvoering erg belangrijk. Hoe diep moet de zaagsnede worden, gemeten in cm? Het materiaal waarin de zaagsnede wordt gemaakt, is ook van belang. Hoe harder en compacter het materiaal is, des te zwaardere machines er nodig zijn. Dit werk wordt meestal watergekoeld uitgevoerd. Alleen bij een zaagsnede tot 10 cm diep in steen is het mogelijk om, met behulp van een fijnstofzuiger, droog te zagen. Wij kunnen op uw aanvraag de werkplek preventief afplakken en/of achteraf schoonmaken. 

Als deze informatie eenmaal bekend en besproken is met ons, is de tijd rijp om te beginnen! Een van onze teamleden zal dan op de afgesproken tijd en locatie aanwezig zijn om uw opdracht net, nauwkeurig en professioneel uit te voeren. 

WAAROM DOEN WIJ DIT?

Om u te helpen. Wij zetten graag ons beste been voor om u op een goede manier van dienst te kunnen zijn. Het vertrekken bij de werkplaats, wetende dat wij ons werk netjes achterlaten en daarmee iemand blij maken, geeft ons de meeste voldoening. Na afloop van de werkzaamheden kunt u genieten van uw verse zaagsnede(n). Het vooruitzicht op een nieuw(e) deur, raam, kruipluik of nog meer mogelijkheden komen zo dichterbij!

Neem vooral contact met ons op als u meer wilt weten!

Handzagen

Zaagwerkzaamheden voeren wij met een handzaagmachine uit, als de diepte van de sleuf – de zaagsnede – maximaal 20 cm bedraagt. Dan kunnen wij watergekoeld een handzaag gebruiken om sleuf uit te zagen. Dit gebeurt met een motordoorslijper of een elektrische handzaag. Bij dieptes tot 10 cm kunnen wij ook droog zagen met een handzaagkap op stofafzuiging. Handzagen benutten wij veelal om snel en effectief zaagsneden te maken voor bijvoorbeeld een deurkozijn, raamkozijn, tuinmuur of schuur. Een voordeel aan werken met een handzaagmachine is dat het mogelijk is om meteen na het tekenen van de maatvoering aan de werkzaamheid te beginnen. Zo besparen wij tijd voor u! 

Wandzagen

Een wandzaagmachine nemen wij in gebruik als de diepte van de zaagsnede groter is dan 20 cm én deze in een muur moet komen. Wij plaatsen dan een rail waar wij de zaagmotor en een blad met zaagkappen op monteren. Hiermee zijn wij in staat om zowel horizontaal als verticaal met waterkoeling te zagen. Bijvoorbeeld bij het zagen van ramen of het inzagen van een wand, voordat de muur wordt gesloopt. Het zagen met een wandzaag gebeurt snel en veilig, want de wandzaag is op afstand bestuurbaar. Alleen het stellen van de machine kost even tijd. 

Zaagkar

Bij de intensievere zaagwerkzaamheden komt een zaagkar kijken. We maken onderscheid tussen een zaagkar op brandstof en een elektrische zaagkar. De versie op brandstof gebruiken wij bij het inzagen van asfalt- of betonwegen. De maximale diepte is afhankelijk van de grootte van het zaagblad. De elektrische variant komt van pas bij het inzagen van betonnen vloeren in gebouwen. Er is een maximale hoogte waarop dit kan, want de zaagkar kan helaas niet overal mee naartoe worden genomen. Met een kraan komen wij echter vrij hoog. Specifieke werkzaamheden waar u aan kan denken zijn: 

 • Asfaltzagen (zie onderstaande kop)
 • Voorbereiding sloop
 • Vergroten van trapgaten
 • Inzagen van stelconplaten

De mogelijkheid tot andere soorten opdrachten kan in overleg plaatsvinden. Neem hiervoor contact met ons op via de gegevens onderaan de pagina of klik op de contact button. 

Asfaltzagen

Asfaltzagen is een bijzondere werkzaamheid. Hierbij gebruiken wij een grote zaagkar op brandstof. De diepte die de zaagsnede moet hebben en de lengte ervan bepalen het benodigde type zaagkar. Met dezelfde soort machines is het mogelijk om een betonvloer in te zagen, mits dat in open lucht plaats kan vinden. 

Draadzagen

Draadzagen, ook wel kabelzagen genoemd, betreft het zagen met een diamantkoord/diamantkabel. De kabel wordt begeleid door wieltjes. Verder is de kabel aangesloten op een motor, die via de wieltjes kracht op het draad uitoefent. Door zijn flexibiliteit in lengte is het mogelijk om door zeer grote en/of onhandige stukken materiaal heen te zagen. Deze werkzaamheid komt goed van pas als de situatie het slecht toelaat om met een gangbare zaagmachine de opdracht uit te voeren.

Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben op het gebied van onze zaagwerkzaamheden!

Heeft u nog vragen? Met één klik op de contact button bieden wij u zes mogelijkheden om ons te bereiken! 

Bent u er al uit? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.